Controller

Startdatum: 01-09-2024
Einddatum: 28-02-2025
Standplaats:Katwijk
Uren per week: 36
Optie tot verlenging : Max 6 maanden

Opdracht omschrijving
Opdracht omschrijving

Als controller speel je een cruciale rol in het financieel en bestuurlijk beheer van de gemeente Katwijk. Je bent de rechterhand en sparringpartner van de concerncontroller en biedt advies over complexe bestuurlijke en financiële vraagstukken. In deze rol start je als procescoördinator in een traject om de gemeente inzicht te geven in de mogelijkheden om een financieel gezond meerjarenperspectief te realiseren. Met jouw hands-on instelling functioneer je als meewerkend 'voorman' in dit traject, waarbij je verbindend samenwerkt met verschillende disciplines binnen de organisatie. Je werkt met een scherpe control-blik en een positief kritische grondhouding om de kwaliteit van de bestuurlijke besluitvorming te verbeteren en adviseert bij de strategische opgaven en projecten van de gemeente.


Verantwoordelijkheden:

Procescoördinator / meewerkend ‘voorman’: Traject Meerjarig Financieel Gezond:  je levert een belangrijke bijdrage aan de uitwerking van de zogenaamde 'draaiknoppen’ welke de basis zal zijn voor de integrale afweging die samen met de raad gemaakt moet worden.

Daarnaast bewaak je het proces en de voortgang hierin en stuur je de verdere uitvoering aan.

Strategisch adviseren: Actief meedenken en bijdragen aan- complexe bestuurlijke en financiële vraagstukken en projecten binnen de gemeente.

Verbeteren bedrijfsvoering: bijdragen aan een verbeterde bedrijfsvoering en interne beheersing in processen om de gemeente te helpen effectief 'in control' te zijn.

Toetsing: scherpe analytische toets op P&C documenten en college- en raadsvoorstellen. Beoordeling van financiële haalbaarheid en risico's zodat kwalitatief goede besluitvorming mogelijk wordt..


Planning
Start publicatie: 08-07-2024
Vragenstellen tot (NVI): 11-07-2024 10:00
Beantwoording vragen: 11-07-2024
Offertes indienen tot: 15-07-2024 10:00
Beoordeling offertes (vanaf): 15-07-2024
Verwachte terugkoppelingsdatum: 31-07-2024


Meer informatie en offerte uit brengen is mogelijk nadat u bent toegelaten als leverancier.

Om een verzoek tot toelating tot één of meerdere categorieën te kunnen indienen, dient u zich eerst éénmalig te registreren.

Registreren